ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

Στη σελίδα αυτή δημοσιεύουμε ενδιαφέροντα άρθρα, σχόλια, απόψεις, βίντεο και φωτογραφίες από τον τύπο, το internet και άλλα ΜΜΕ, σχετικά με το αντικείμενο της επιτροπής. Τα κείμενα αυτά δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα τις απόψεις της επιτροπής, κρίθηκαν όμως ενδιαφέροντα για συζήτηση.

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Συνέντευξη τύπου για το Νίκο Ρωμανό, και βίντεο από την τοποθέτηση της Α. Τσουκαλά

Νίκος Ρωμανός, ο "κολλητός" του Αλέξη Γρηγορόπουλου, του 15χρονου που δολοφονήθηκε από τα ΜΑΤ το Δεκέμβρη του 2008. Τον ξαναείδαμε με παραμορφωμένο πρόσωπό από τις περιποιήσεις της εξουσίας. 21 χρονών σήμερα, κρατούμενος πλέον, δίνει εξετάσεις και περνάει στα ΤΕΙ Αθήνας. Η κυβέρνηση δεν του δίνει άδεια παρακολούθησης, και ο ίδιος ξεκινάει απεργία πείνας, για 21η μέρα σήμερα, μαζί με το Γ. Μιχαηλίδη. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά εκδίδει κυνική απορριπτική απόφαση  στο αίτημα για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών. Ένα πρωτόγνωρο κύμα συμπαράστασης ξεδιπλώνεται, από ολόκληρη (σχεδόν) την Ελληνική κοινωνία. Η κυβέρνηση αναγκάζεται να εξαγγείλει νομοθετική ρύθμιση για ... σπουδές δια αλληλογραφίας.

Δείτε παρακάτω βίντεο από την τοποθέτηση της Α. Τσουκαλά, καθηγήτριας εγκληματολογίας, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο «Εμπρός» οι οικογένειες του Ν. Ρωμανού και του Γ. Μιχαηλίδη ώστε να ενημερώσουν για την κατάσταση της υγείας τους και τα αιτήματά τους.

Από Δημοσίευμα της Αυγής
Το βίντεο είναι από ζωντανή μετάδοση του ThePressProject


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου